Care sunt beneficiile unor tablouri electrice industriale pentru afacerea ta?

Dupa cum stii, o infrastructura adecvata la nivelul instalatiilor electrice poate face minuni atunci cand vine vorba de eficienta si profit. Tocmai de aceea, instalarea unor tablouri electrice industriale in departamentele care au nevoie de asa ceva poate fi esentiala dezvoltarii afacerii tale.

Totusi, particularitatile electrice la nivel industrial sunt relativ necunoscute de catre firmele sau companiile mici, de catre antreprenori, sau de catre cei care abia isi incep aventura in domeniul afacerilor. Pe scurt, nu toata lumea stie care sunt avantajele unor astfel de tablouri. Pentru majoritatea, acestea sunt doar un mod mai rapid de a administra reteaua electrica – dar sunt mai mult decat atat!

Tablouri electrice industriale – ce sunt?

Contrar opiniei populare, un tablou electric industrial nu este folosit doar pentru administrarea unei parti a instalatiei electrice. Acesta este un element esential atunci cand vine vorba de controlul echipamentelor, utilajelor si masinariilor de tip industrial. 

Mai mult, majoritatea utilajelor manuale si semi-automate pot fi automatizate complet prin intermediul unui astfel de tablou electric. Totodata, administrarea echipamentelor complet automatizate devine mult mai usoara atunci cand decizi sa instalezi tablouri electrice industriale unde este posibil.

Care sunt beneficiile acestor echipamente?

Principalul avantaj al acestor solutii tehnice profesionale este faptul ca mentenanta – atat a tablourilor cat si a utilajelor – se poate realiza mult mai usor. De ce?

  • Pentru ca terminalele electrice, cablarea si componentele sunt clar etichetate si marcate;
  • Pentru ca situatia unei conexiuni electrice poate fi usor monitorizata;
  • Pentru ca praful si alte depuneri nu se acumuleaza in interiorul tabloului;
  • Pentru ca daunatorii nu pot intra in tabloul electric; astfel, se elimina si accidentele provocate de acestia.

Dupa cum poti observa, un astfel de tablou te poate scapa de grija mentenantei periodice, cat si de posibilele dificultati in administrare. Orice tip de problema cu utilajele tale se poate rezolva, asadar, mult mai repede.

 

Eficienta, automatizare si imbunatatire

Cele mentionate mai sus nu sunt toate avantajele aduse de tablouri electrice industriale. Aceste dispozitive sunt cunoscute si pentru modul in care eficientizeaza, automatizeaza si imbunatatesc intregul sistem electric al unei cladiri. 

Pentru inceput, aceste tablouri promoveaza eficienta energetica. Din moment ce administrarea retelei electrice este mult mai usoara, operatorii si angajatii tai vor putea fi instruiti cu privire la moduri care pot ajuta la economisirea energiei. Dupa cum bine stim, acest tip de economie poate fi extrem de profitabil pentru o afacere.

Apoi, este evident faptul ca aceste tablouri exceleaza cand vine vorba de automatizare si imbunatatire. Cheltuielile unei afaceri se schimba complet atunci cand se investeste in automatizare – in sensul ca vor scadea. 

Asadar, avantajele unor tablouri electrice industriale se ridica cu mult deasupra costurilor instalarii si mentenantei lor. 

 

Concluzie

Acest tip de tablouri electrice poate fi folosit in situatii deosebit de variate, indiferent de afacere sau industrie. Singurele diferente care pot aparea sunt legate de constructie, componente, rezistenta, si modernitate, daca putem spune asa.

Ne referim la faptul ca, desi locatia afacerii tale are asemenea tablouri instalate, acestea pot fi invechite, sub standard. In acest caz, eficienta energetica a afacerii tale scade, iar cheltuielile cresc. Recomandat ar fi sa apelezi la o firma autorizata specializata in proiectarea, montarea, si mentenanta tablourilor electrice de acest fel. In acest sens, specialistii Electrotehnics iti pun la dispozitie servicii moderne si eficiente pentru a iti mentine afacerea la un standard ridicat de operare! 

Leave a comment